GezondheidsManagement

Inge Rommes

Ik ben Gewichtsconsulent en begeleid mannen en vrouwen met gewichtsproblemen. Iedereen die wil/moet afvallen of aankomen is van harte welkom in mijn praktijk. Ook vrouwen met hormonale klachten kunnen bij mij terecht.

Ik werk niet met kortdurende oplossingen tegen overgewicht zoals crashdiëten, maar help je in stappen met het veranderen van je eet- en leefpatroon, waar je ook op de lange termijn baat bij zult hebben. Ik verkoop dus geen afslankproducten of maaltijdvervangers om snel gewicht te kunnen verliezen.

Oorspronkelijk heb ik een talenachtergrond. Ik heb zowel de lerarenopleiding Frans als de studie Vertaler Frans afgerond. Daarnaast heb ik altijd administratief werk gedaan, wat ik wel prettig vond vanwege de sociale contacten, maar wat me inhoudelijk toch nooit helemaal voldoening heeft gegeven. Een paar jaar geleden besloot ik om het roer helemaal om te gooien, heb mijn vaste baan opgezegd en ben de opleiding Gewichtsconsulent gaan volgen.

Als tiener was ik heel angstig en onzeker. Ik had zelfs zo weinig zelfvertrouwen dat ik er een eetstoornis door kreeg. Ik kan dan ook heel goed begrijpen dat mensen problemen hebben met hun gewicht en onzeker zijn over zichzelf en over hun lichaam.
Tegenwoordig krijgen steeds meer mensen lichamelijke problemen door overgewicht, zoals hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en diabetes. Veel klachten kunnen echter weer verdwijnen bij andere voeding en leefstijl.

Tijdens een nascholing over de invloed van voeding op de overgang raakte ik geboeid over de invloed van voeding en leefstijl op hormonale veranderingen bij vrouwen. Ik heb vervolgens een opleiding gevolgd bij Care for Women om ook vrouwen te kunnen begeleiden met hormoongerelateerde klachten, zoals PMS, zwangerschap en de Overgang.

Ik heb een praktijk aan huis in Bilthoven. Per 1 september 2016 heb ik een tweede praktijk in het Paramedicum op de Bekkerstraat in Utrecht.

Omdat ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), wordt begeleiding door een steeds groter aantal zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
Kijk voor meer informatie op mijn website: www.ingerommesgewichtsconsulent.nl

Foto