GezondheidsManagement

Kindertolk Els Brakman

Uw specialist: Els Brakman

Initiatiefneemster van Warm Ouderschap

Warmouderschap; voor fris en warm ouderschap

Elke ouder wil het beste voor zijn kind en heeft er héél véél voor over. En dat geldt omgekeerd ook voor kinderen! Kinderen rusten niet voor ze voelen dat jij (weer) in evenwicht bent en van daaruit leeft. Pas dan kunnen ze hun eigen ontwikkeling oppakken, met de innerlijke overtuiging dat jij hen kunt opvangen wanneer dat nodig is.

Maar het ouderschap gaat nooit vanzelf en kent altijd momenten van twijfels. Wat voel ik echt zelf? Wat wil ik? Wat kan ik? Wat weerhoudt me? Welke blinde vlek heb ik? Waarom kost het me zoveel moeite? Een kind confronteert je dus altijd met dingen van jezelf; dat is inherent aan kinderen.

Ouders met kinderen met opvallend of ongewenst gedrag, worstelen ergens binnen het ‘klaverje-vier’ :

  • het blaadje met leeftijdsgebonden gedrag, kind- eigen gedrag, kindgebonden behoeften. ( pedagogiek)
  • het blaadje met de gewoonten, patronen, verlangens en aannames ( mindful- parenting)
  • het blaadje van het spiegel-kind die (onbewust) de ouder of verzorger wat duidelijk wil maken (kindertolk)
  • het blaadje van het kind dat (onbewust) op een diepere, systemische laag vast zit in een loyaliteitsconflict (opvoedopstelling)

In het intake gesprek met ouders komt elk ‘blaadje’ aan bod, en zal tijdens het gesprek blijken waar de prioriteit ligt.

Ik ben gericht op ontspanning, plezier en verbinding in het begeleiden van kinderen richting hun volwassenheid. Een volwassenheid waarin het kind zelfstandig, zelfbewust en met liefde voor zichzelf en zijn omgeving deelgenoot is van de maatschappij. Daarvoor hebben ze ouders nodig die met hen mee-groeien. Ouders die ontwikkelingsfasen begrijpen, die hun eigen kind begrijpen en ouders die ook zichzelf begrijpen.
Hier draag ik graag aan bij!

Mijn naam is Els Brakman, en in voer mijn praktijk ook sinds april 2014 in Utrecht onder het gastvrije dak van Paramedicum GezondheidsManagement.

Voor informatie en/of afspraken:

Els Brakman
Rozenhoflaan 17 in Zutphen

Mob: 06-30014915     www.warmouderschap.nl

Locaties Utrecht:

Paramedicum, Bekkerstraat 120

BSO t Olefantje, Nieuwegracht 30

Sfeerimpressie