GezondheidsManagement

Uw specialist: Inge Rommes

Uw Gewichtsconsulent Inge Rommes begeleidt u op vakkundige en doeltreffende wijze met uw afvalinitiatief. Zonder voedingsvervangers, zonder 'crash-dieet'.

Maar met: compassie, zorgvuldigheid en toewijding.

stap voor stap

Voedingsadvies & Coaching

Heb je gewichtsproblemen of hormonale klachten?
Ik begeleid je graag met het veranderen van je eetgewoonten en leefstijl, waardoor je je lichamelijk én mentaal beter gaat voelen. Dit betekent dat je geen dieet gaat volgen, maar lekker kunt blijven eten, zonder afslankproducten of maaltijdvervangers.

Ook help ik je met het zoeken naar een manier om meer of anders te gaan bewegen, ook als je niet van sporten houdt. Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig.

Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent en aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Ook ben ik samenwerkingspartner van Care for Women, een organisatie die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen en in het bijzonder in het hormonale systeem.

Je kunt bij mij terecht voor:

  • Overgewicht
  • Ondergewicht
  • Eetbuien
  • Overgangsklachten
  • PMS-klachten (Premenstrueel Syndroom)
  • Voedingsadvies bij zwangerschapswens
  • Voedingsadvies tijdens en na de zwangerschap

Goede voeding is belangrijk. Wanneer je niet de juiste dingen eet, kun je niet alleen lichamelijke, maar ook emotionele klachten krijgen. Ook het gebrek aan beweging, te veel stress, maar ook slaapproblemen zijn van invloed op hoe je je voelt.

Zowel overgewicht als ondergewicht kunnen gezondheidsklachten veroorzaken.
Overgewicht kan bijvoorbeeld tot gewrichtsklachten en hart- en vaatziekten leiden, maar ook psychische gevolgen hebben. Steeds meer mensen krijgen diabetes 2, een ziekte die het gevolg is van overgewicht en/of de verkeerde voeding.
Bij ondergewicht kun je te weinig essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Hierdoor word je sneller ziek of moe en kun je je neerslachtig gaan voelen.

Er is een relatie tussen hormonen en voeding. Vrouwen hebben gedurende hun hele leven te maken met hormonale veranderingen, met verschillende klachten tot gevolg. Ze blijven hier vaak veel te lang mee doorlopen, denken dat het erbij hoort, en dat ze ermee moeten leren leven. Met de juiste voeding en een andere leefstijl kunnen hormonale klachten verlicht worden of soms zelfs helemaal verdwijnen.

Kijk voor aanvullende vragen of informatie op: www.ingerommesgewichtsconsulent.nl of bel/mail naar telefoonnummer 06-26303725 /  info@ingerommesgewichtsconsulent.nl

Begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent wordt door een groot aantal zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering, en gaat dus niet ten koste van het eigen risico!

Sfeerimpressie